Продукти:
• 500 г месо
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 150 г фиде
• 1 к.ч. сметана
• половин пакетче масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме фино смляното месо, леко посоляваме и омесваме. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме на водна пара. Слагаме ги в намаслена тавичка заедно с предварително свареното фиде.
Саряваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в половината масло. Сипваме врящата сметана и разбъркваме.
Заливаме ястието с получения сос и запичаме в умерена фурна. Накрая поръсваме с останалото разтопено масло и ситно нарязан магданоз.
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...