Кулинарни рецепти » Мезе за бяло вино

 Мезе за бяло вино

Продукти:

• 1-1,5 кг картофи
• 1 кофичка гъсто кисело мляко
• 250 г извара
• 2 пълни с. л. майонеза
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 300-400 г шунка или любим колбас по желание
• 250-300 г кашкавал
• 150-200 г сирене
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Слабо посоляваме. От киселото мляко, изварата, майонезата и подправките разбъркваме гъст сос.

В по-дълбока тава или кексова форма (за гости е подходящо в отделни чашки, например за крем карамел) редим продуктите по следния начин: ред картофи, сос, настъргано сирене, накълцана на ситно шунка, едро настърган кашкавал, сос, картофи, сос, сирене, шунка и т.н., като завършваме с картофи и сос. Слагаме в хладилника за една нощ.

Ако е в кръгла форма, режем като торта, ако е в единични формички, обръщаме и украсяваме с клонче магданоз, кисела краставичка или домат.

Автор: Иван Ганев

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало