Кулинарни рецепти » Мезе за бяло вино

 Мезе за бяло вино

Продукти:

• 1-1,5 кг картофи
• 1 кофичка гъсто кисело мляко
• 250 г извара
• 2 пълни с. л. майонеза
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 300-400 г шунка или любим колбас по желание
• 250-300 г кашкавал
• 150-200 г сирене
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Слабо посоляваме. От киселото мляко, изварата, майонезата и подправките разбъркваме гъст сос.

В по-дълбока тава или кексова форма (за гости е подходящо в отделни чашки, например за крем карамел) редим продуктите по следния начин: ред картофи, сос, настъргано сирене, накълцана на ситно шунка, едро настърган кашкавал, сос, картофи, сос, сирене, шунка и т.н., като завършваме с картофи и сос. Слагаме в хладилника за една нощ.

Ако е в кръгла форма, режем като торта, ако е в единични формички, обръщаме и украсяваме с клонче магданоз, кисела краставичка или домат.

Автор: Иван Ганев

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало