Продукти:
• брашно (колкото поеме за средно твърдо тесто)
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 равна с.л. амонячна сода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме содата, разтворена в 1 с.л. топла вода. Разбиваме добре и оставяме сместа 2 часа да почива. После сипваме маслото и брашно, колкото да омесим средно твърдо тесто.
Разделяме тестото на 4 топки, от които разточваме кори. С помощта на различни формички изрязваме бисквитки, които нареждаме на разстояние една от друга в намаслена тавичка. Надупчваме ги с вилица и печем до порозовяване в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...