Продукти:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 равна с.л. амонячна сода
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре яйцата със захарта, прибавяме содата, която сме разтворили в 1/2 к.ч. гореща вода. Разбиваме добре сместа и я оставяме да почине 2 часа. Прибавяме маслото и брашно, колкото да получим умерено твърдо тесто.
Разделяме тестото на 4-5 части и ги разточваме на кори с дебелина около 5 см и с формички изрязваме бисквити. Нареждаме бисквитите на близко разстояние в предварително намаслена тавичка, надупчваме ги с вилица и печем до бледо розово в умерено силна фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...