Продукти:
• 4 белтъка
• 12 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. лимонов сок
• 350 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Върху тенджера с топла вода или на топъл котлон разбиваме белтъците с пудрата захар. Когато се сгъстят, прибавяме лимоновия сок.
От получения сняг отделяме около 1 чаена чаша. Към останалия сняг прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме леко, докато белтъците ги поемат.
От полученото орехово тесто правим топчици, които редим на разстояние върху хартия за печене.
От отделения разбит на сняг белтък шприцоваме върху топчиците малки целувки. Печем в слаба фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...