Продукти:
• 1 ч.ч. зехтин
• 1 кг брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. пресен портокалов сок
• 1 ч.ч. сухо червено вино
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 с.л. мед
• 1 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. орехи, нарязани на едро
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера смесваме виното, захарта и меда. Слагаме на слаб огън и разбъркваме, докато се разтвори напълно захарта. Добавяме портокаловия сок, зехтина и канелата. Разбъркваме добре и сваляме от огъня (сместа не трябва да завира).
Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно добавяме към сместа като размесваме добре. Оформяме с ръце малки кръгчета, които нареждаме в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.
Печем около 40 минути в предварително загрята до 110 градуса фурна. Поръсваме горещите бисквити с пудра захар.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...