Кулинарни рецепти » Херинги, запържени в тесто

 Херинги, запържени в тесто

Продукти:

• 1 кг малки херинги
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с.л. прясно мляко
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибките. Подсушаваме ги, отстраняваме главите и костите и леко ги посоляваме.

От брашното, яйцето, млякото и сол на вкус забъркваме гъсто палачинково тесто.

Потапяме всяка рибка в тестото и я пържим в много гореща маслена баня, докато хване червеникава корица.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало