Кулинарни рецепти » Панирани агнешки пържолки

 Панирани агнешки пържолки

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки пържолки
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. ситно нарязан лук
• 200 г гъби
• 4 с.л. краве масло
• 4 домата
• 1 ½ ч.ч. агнешки бульон
• 2 яйца
• 80 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме агнешките пържолки на тънко, поръсваме ги с черен пипер и с брашното.

Гъбите изтриваме с влажна кърпа, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме заедно с половината от ситно нарязания лук в 2 с.л. масло, след което ги посоляваме и ги поръсваме с черен пипер.

Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в останалото масло заедно с останалия лук. Наливаме бульона, задушаваме отново и прибавяме ситно нарязания магданоз.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с настъргания кашкавал. Овалваме пържолките в тази смес и ги изпържваме по 1 мин от двете страни в силно сгорещеното олио. Поднасяме ги с доматения сос и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало