Продукти:
• 800 г месо от бонфилето
• 300 г кашкавал
• 3-4 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия, начукваме го леко и го нарязваме на хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, овалваме хапките в брашното и ги изпържваме в силно сгорещена мазнина.
След това ги отцеждаме от мазнината и ги овалваме в разтопения кашкавал. Сервираме ги горещи с гарнитура по избор.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...