Продукти:
• 800 г филе от сьомга
• 4 рака
• 50 мл зехтин
• 1-2 скилидки чесън
• 50 мл пастис (мастика)
• 50 г синьо сирене
• 1 щипка шафран
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците в подсолена вода, отцеждаме ги и ги фламбираме с мастиката.
Почистваме рибата и я запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните на кубчета тиквички. Подправяме с чесън и сол на вкус.
Нарязваме сиренето на тънки филийки, които нареждаме върху сьомгата и изчакваме да се разтопят и попият.
Подправяме сметаната с шафрана и варим на огъня, докато получим гъст сос.
Слагаме във всяка чиния по 1 рак, парче риба и малко тиквички, поливаме със сметановия сос и поднасяме.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...