Продукти:
• 40 г кокосови стърготини
• 4 яйца
• 170 г захар
• 60 г нишесте
• 1 бакпулвер
• 8 г желатин
• 8 резенчета ананас
• 400 г кисело мляко
• 200 г сметана
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците и захарта на сняг и прибавяме жълтъците, брашното, бакпулвера нишестето. Разбъркваме добре. Намазваме тавичката за с масло и посипваме с кокосови стърготини. Изсипваме вътре сместа и печем във фурна, загрята до 175°С.
Смесваме желатина с киселото мляко и оставяме в хладилника за 20 минути. Разбиваме сметаната с ванилията и прибавяме млякото с желатина.
Изпечения блат разрязваме на две или три части и ги съединяваме с приготвения крем. Намазваме отгоре с останалата част от крема и украсяваме. Оставяме сладкиша в хладилник за 3 часа - да се стегне.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...