Продукти:
• 200 г дребни скариди
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 равна с.л. брашно
• 2 с.л зехтин
• 1 к.ч. бяло вино
• черен и бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме скаридите. Пускаме ги в загретия зехтин и леко ги запържваме. Заливаме ги със сметаната и виното и задушаваме няколко минути на слаб огън, като периодично разбъркваме.
После сипваме брашното, размито в малко вода, посоляваме, поръсваме с черен и бял пипер и задушаваме още 2-3 мин, като бъркаме непрекъснато. Поднасяме веднага със сварени тънки макарони.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...