Кулинарни рецепти » Торта с банани

 Торта с банани

Продукти:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 1 пакетче краве масло (или маргарин)
• 2 ч.ч. бананово пюре (смачкани узрели банани, смесени с 1 1/2 с.л. лимонов сок)

Начин на приготвяне:

Разбиваме киселото мляко, яйцата, солта и сипваме брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Прибавяме размекнатото (при стайна температура) масло и банановото пюре. Разбъркваме сместа с дървена лъжица (не работим с вилица, а ако работим с миксер, бъркаме 2 минути на средна скорост).

Изсипваме тестото в две намазани с масло и наръсени с брашно тортени форми. Печем в умерено загрята фурна (180°С) 30 минути. След като ги опечем, слепваме двата блата с разбитата до пухкавост с пудра захар сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало