Кулинарни рецепти » Торта Трубадур

 Торта Трубадур

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 2 с.л. кристална захар
• 1 с.л. розова вода

За крема:

• 150 г краве масло
• 2 ч..ч. смлени орехи
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 1 ч.л. розова вода

За поръсване:

• едро нарязани препечени бадеми или орехи
• настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме поотделно жълтъците и белтъците. Към гъстия белтъчен сняг при постоянно бъркане последователно сипваме лъжица по лъжица брашното, захарта, разбитите жълтъци и какаото. Разбиваме, докато получим еднородна смес. Изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.

Разбиваме на пяна маслото за крема със захарта. Прибавяме млякото, розовата вода и орехите. Ароматизираме с розова вода и разбиваме с миксер. Приготвяме и сиропа от водата, захарта и розовата вода.

Изваждаме изпечения блат, оставяме го да изстине и го разрязваме хоризонтално на три части. Поръсваме със сироп и мажем крем между частите. Намазваме тортата с крем отстрани и отгоре. Облепяме я с печените бадеми и поръсваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало