Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта, оцета, 1 с.л. олио и малко хладка вода замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки, които потапяме в олиото, изваждаме, покриваме с кърпа и ги оставяме да почиват 1 час. Разтегляме топките на кори и ги нареждаме надиплени в намаслена тавичка.
Разбъркваме накълцаните орехи със захарта и малко затоплена мазнина. Разпределяме тази смес върху млина и го изпичаме в гореща фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода, за да се задуши и омекне.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...