Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.л. сол
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. натрошено сирене
За плънката:
• 1 л прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. ситно натрошено сухо сирене
• 6 яйца
Начин на приготвяне:
Замесваме меко банично тесто от прясятото брашно, хладка вода и солта. Месим десетина минути и след това разделяме тестото на 8 топки, които намазваме тестото с разтопено масло и го оставяме да престои половин част на топло. Разточваме топките на питки с диаметър десетина сантиметра и слепваме питките по четири с разтопено масло. От всяка четворка разточваме по една кора.
В намаслена кръгла тава слагаме едната кора. /Краищата на кората трябва да излиза 5-6 см извън тавата./ Поръсваме кората с мазнина. Разстиламе натрошеното сирене по края на тавата и навиваме кората, така че да се получи “витка” до самия ръб на тавата. Слагаме отгоре леко набраната втора тръба, която прилепваме за “витката”.
Разкъсваме втората кора само на едно място и през прореза сипваме плънката, която сме приготвили от ситно натрошеното сухо сирене, разбитите яйца, прясното мляко и 2 с.л. разтопено масло. Залепваме с пръсти процепа в кората, поръсваме отгоре млечника с останалото разтопено масло /половината от цялото количество/ и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...