Продукти:
• 500 г брашно
• 1/2 ч.л. сол
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 250 мл вода
За плънката:
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Замесваме меко банично тесто от брашното, оцета, солта и водата. Месим тестото около 20 мин и след това го разделяме на 10 топчета, които оставяме да почиват 15 мин на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора.
Смесваме натрошеното сирене за плънката с разбитите яйца и киселото мляко. На големия котлон на печката /или на плочата на печката/ запичаме корите една след друга.
В намаслена тава слагаме три от корите, като всяка кора напръскваме с разтопено краве масло. Върху третата кора слагаме 1/4 от плънката. Нареждаме още три кори, като също ги напръскваме с масло. Върху шестата кора разстиламе половината от останалата плънка. Нареждаме отгоре още три кори, напръскани с масло. Разстиламе останалата плънка и покриваме с последната кора. Напръскваме отгоре с останалото масло /половината от цялото количество/.
Нарязваме млина на ромбове и го печем в умерено загрята фурна. Поръсваме опечения млин с вода и го завиваме с кърпа, за да омекне. Поднасяме го топъл.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...