Продукти:
• 3 яйца
• 1 1/2 к.ч. кристална захар
• 2 пакетчета краве масло
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. брашно
• 2 1/2 к.ч. кафе еспресо /без захар/
• 30 ореховки
• 80 г шоколад
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме яйцата заедно с кристалната захар. Оставяме получения яйчен крем да изстине.
Отделно разбиваме размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар, докато получим гладка смес.
Размиваме брашното в 1 к.ч. от кафето /вместо еспресо можем да използваме прецедено турско кафе/, сваряваме сместа, оставяме я да изстине и след това прибавяме масления и яйчния крем.
Потапяме ореховките една след друга в останалото кафе и ги нареждаме в тортена чиния на три пласта /по 10 във всеки пласт/. Между пластовете мажем с приготвения крем.
Поръсваме готовата торта с настърган шоколад, слагаме я 2 часа в хладилник, за да стегне крема, и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...