Кулинарни рецепти » Риба с рак и ананас

 Риба с рак и ананас

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от морска риба
• 100 г консервирано месо от раци
• 100 мл сок от ананас
• 1 пресен ананас
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. къри
• 100 мл рибен бульон
• 100 мл течна сметана
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ананаса и го разрязваме на 8 резена, които нарязваме на тънки филийки. Пускаме ги в сгорещеното олио и леко ги запържваме. Поръсваме с кърито и задушаваме 5-6 мин на слаб огън. След това наливаме рибния бульон и сметаната и варим още 5 мин на слаб огън.

Отделно заливаме рибното филе с ананасовия сок и го оставяме да кисне 10-15 мин. После го отцеждаме, нарязваме го на малки парченца и поръсваме с черен пипер и сол.

Размиваме нишестето в ананасовия сок, останал от рибата, и го сипваме в бульона с ананаса. Възвираме така приготвения сос на огъня и пускаме в него рибата и нарязаното рачешко месо. Захлупваме и задушаваме 5-6 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало