Продукти: (за 4 порции)
• 3 домата
• 1 малка краставица
• 3-4 печени люти чушки
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък пресен чесън
• 2 филийки сух бял хляб
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме лютата жилка от чушките и ги нарязваме на ситно, нарязваме на ситно и лука и чесъна. Настъргваме доматите, а краставицата обелваме и нарязваме на кубчета.
Потапяме хляба в 2 ч.ч. студена вода и след като се накисне го разбиваме добре. Наливаме на тънка струйка олиото и прибавяме нарязаните зеленчуци.
Оставяме супата за 1 час в хладилник. Преди да поднесем посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и добавяме бучки лед.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...