Кулинарни рецепти » Млечен сос с хрян

 Млечен сос с хрян

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. оцет
• 2 с.л. прясно настърган хрян
• сол

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме кашицата във врящото мляко. Варим на тих огън 3-4 мин. Прибавяме хряна, оцета и сол на вкус.

Покриваме съда с капак и отстраняваме от огъня. Оставяме да престои няколко минути и сервираме. Сосът е най-подходящ за варени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало