Продукти:
• 200 г краве масло
• 500-600 г брашно
• 200 мл вода
• 3-4 с.л. едро настърган кашкавал
• 1 щипка сол
• 200 г сирене
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото. Прибавяме водата, солта и брашното и замесваме твърдо тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея квадратчета. С
лагаме върху всяко квадратче по малко от натрошеното сирене и ги навиваме на пурички. Нареждаме пуричките в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.
Потапяме изпечените пурички във вряла вода и веднага ги овалваме в настъргания кашкавал.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...