Кулинарни рецепти » Кебап от мерлуза

 Кебап от мерлуза

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от мерлуза
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 с.л. краве масло
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• половин лимон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме филето, поръсваме с черен пипер и го нарязваме на едри парчета.

Нарязваме лука и гъбите на дребно и заедно със ситно нарязания магданоз ги задушаваме в сгорещеното масло. Прибавяме олиото, бялото вино, обелените и настъргани домати, черен пипер и сол на вкус.

Слагаме парчетата риба, внимателно разбъркваме и държим на умерен огън 10 мин. След това изсипваме сместа върху дебела хартия, намазана с олио.

Завиваме хартията на пакет и я слагаме в тавичка. Наливаме в тавичката около 1 пръст вода и малко олио и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало