Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш със сливи, ябълки и круши

 Плодов сладкиш със сливи, ябълки и круши

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 80 г маргарин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 ябълки
• 2 круши
• 250 г сливи
• 40 г краве масло

Начин на приготвяне:

Нарязваме ябълките и крушите на тънки филийки, а сливите разделяме на половинки. Нареждаме плодовете в тавичка, в която предварително сме разтопили маслото, и ги запичаме.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопения маргарин и брашното, размесено с бакпулвера. Така приготвеното тесто изсипваме върху вече изстиналите плодове.

Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изстиналия сладкиш обръщаме в тортена чиния и по желание гарнираме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало