Кулинарни рецепти » Ароматичен кекс

 Ароматичен кекс

Продукти:

• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• половин пакетче маргарин
• 150 мл кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. кокосово брашно
• 1 к.ч. нарязани орехови ядки
• 1 к.ч. портокалови кори от сладко
• 1 к.ч. стафиди
• пудра захар и 1 ванилия за поръсване
• орехови ядки за повърхността на кекса

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер на гъста пяна жълтъците, яйцата и захарта. Прибавяме постепенно разтопения маргарин, млякото /като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица/, пресятото с бакпулвера брашно, кокосовото брашно, орехите, стафидите и портокаловите корички, които сме отцедили и сме оваляли в малко брашно.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Набождаме по повърхността орехови ядки и печем в умерена фурна. Щом извадим кекса от фурната, поръсваме го обилно с пудра захар, размесена с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало