Кулинарни рецепти » Ароматичен кекс

 Ароматичен кекс

Продукти:

• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• половин пакетче маргарин
• 150 мл кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. кокосово брашно
• 1 к.ч. нарязани орехови ядки
• 1 к.ч. портокалови кори от сладко
• 1 к.ч. стафиди
• пудра захар и 1 ванилия за поръсване
• орехови ядки за повърхността на кекса

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер на гъста пяна жълтъците, яйцата и захарта. Прибавяме постепенно разтопения маргарин, млякото /като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица/, пресятото с бакпулвера брашно, кокосовото брашно, орехите, стафидите и портокаловите корички, които сме отцедили и сме оваляли в малко брашно.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Набождаме по повърхността орехови ядки и печем в умерена фурна. Щом извадим кекса от фурната, поръсваме го обилно с пудра захар, размесена с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало