Кулинарни рецепти » Боле Домашен рай

 Боле Домашен рай

Продукти:

• 1 бутилка сухо бяло вино
• 100 мл коняк
• 100 захарен сироп
• сокът от половин лимон
• 150 г бяло грозде /без семена/
• 150 г зрял пъпеш
• 1 с.л. жълта “Пиня Колада”
• 1 с.л. бяла “Пиня Колада”
• 1/3 кора от портокал
• 150 г киви
• мента

Начин на приготвяне:

Измиваме гроздето много добре. Изгребваме пъпеша с лъжичка от бебешко адаптирано мляко, за да получим топченца.

Покриваме дъното на съд за боле с нарязаното на кръгчета киви отгоре нареждаме гроздовите зрънца и топчетата пъпеш. Смесваме изброените течности и заливаме плодовете с тази смес. Слагаме съда поне за 1 час в хладилник.

Поднасяме болето много добре охладено, като преди поднасяне украсяваме стените на съда с накъдрена портокалова кора и листенца от мента. По желание към това боле можем да прибавим и други плодове.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало