Кулинарни рецепти » Яхния от тиквички с ориз

 Яхния от тиквички с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г тиквички
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2 домата
• 1 1/2 к.ч. олио
• копър /или магданоз/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета и задушаваме заедно със ситно нарязаната бяла част на лука в сгорещеното олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.

Заливаме сместа с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да заври. Слагаме ориза и варим още 5 мин.

Изсипваме ястието в тавичка, поръсваме със ситно нарязан копър /или магданоз/ и с черен пипер и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало