Кулинарни рецепти » Суфле с кашкавал и картофи

 Суфле с кашкавал и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кашкавал
• 2 картофа
• 1 бучка краве масло
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно, сол

Начин на приготвяне:

В част от маслото запържваме брашното, като бъркаме енергично. Разреждаме с млякото и при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите жълтъци. Сваляме от огъня и бием сместа, докато се охлади.

Последователно прибавяме настъргания кашкавал и разбитите белтъци. Разбъркваме внимателно и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Слагаме отгоре парченца масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало