Продукти: (за 5 порции)
• 400 г сирене
• 3 домата
• половин бутилка газирана вода
• половин пакетче краве масло
• магданоз, червен пипер, сол
• по желание люти чушки
Начин на приготвяне:
Нарязваме сиренето на парчета и ги нареждаме в пръстен съд или в 5 отделни гювечета. Отгоре слагаме настърганите домати и маслото. Захлупваме с капак и задушаваме 10 мин.
Заливаме с разбитите с газираната вода яйца и запичаме повторно до златисто оцветяване на яйчния пласт. При поднасяне поръсваме с червен пипер.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...