Продукти:
• 300 г варено месо /пилешко или агнешко/
• 2-3 моркова
• половин глава целина
• 10-12 гъби
• 1-2 пресни домата
• 100-150 г пушен колбас
• 1 к.ч. майонеза
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 500 г макарони
• 2 с.л. олио
• 3-3 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, измиваме ги и ги прецеждаме.
Нарязваме морковите, целината и гъбите на кубчета и ги варим в подсолена вода, към която сме добавили малко олио. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат.
Нарязваме месото на кубчета и го поръсваме с черен пипер.
Разреждаме майонезата с част от зеленчуковата отвара и подправяме на вкус с лимонов сок и сол. С половината от получения сос размесваме подготвените съставки за салатата.
Разпределяме салатата по чиниите за сервиране и заливаме с остатъка от майонезения сос без да разбъркваме. Гарнираме с филийки от доматите и твърдо сварените яйца и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...