Кулинарни рецепти » Крем от грис със шоколадова глазура

 Крем от грис със шоколадова глазура

Продукти: (за 4 порции)

• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. грис
• 2 с.л. едро счукани орехи
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 2 с.л. какао
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня и прибавяме гриса и захарта, като непрекъснато бъркаме с телта. Варим крема 5-6 мин на умерен огън. След това го отстраняваме от огъня, прибавяме едро счуканите орехи, разбъркваме и го разсипваме в предварително намокрени със студена вода чаши. Оставяме го да престои 2-3 часа на студено.

Разбъркваме върху огъня млякото, какаото и захарта за глазурата. Прибавяме и мъничко ситно настъргана портокалова кора. Когато сместа заври, я отстраняваме от огъня и я смесваме с маслото.

Обръщаме охладения крем върху чинийки за торта и го заливаме с глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало