Кулинарни рецепти » Суров крем с кайсии

 Суров крем с кайсии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайсии
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели кайсии, обелваме ги, почистваме ги от костилките и ги претриваме през телено сито.

Разбиваме на гъст сняг белтъците заедно с пудрата захар. Постепенно прибавяме към тях кайсиевото пюре. Продължаваме да бием сместа интензивно и продължително, докато получим лек пухкав крем.

Поднасяме крема в стъклени чинийки, гарниран с леки бисквити.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало