Кулинарни рецепти » Крем Меланж

 Крем Меланж

Продукти:

• 750 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 12 с.л. захар
• 2 с.л. брашно /или нишесте/
• 2 ванилии
• 30 г желатин
• 6 с.л. захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта и 500 мл мляко. Слагаме на огъня и щом сместа кипне, прибавяме брашното, разбито с малко вода и прецедено. Варим сместа 10 мин, прибавяме разтворения в малко топла вода желатин и разбъркваме.

Карамелизираме 6 с.л. захар, заливаме с останалото мляко и бъркаме, докато се разтопи карамелът. Прибавяме към желиращата смес. Накрая внимателно добавяме и белтъците, разбити на пухкав сняг.

Разпределяме крема в чаши за сервиране и оставяме да се желира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало