Продукти: (за 4 порции)
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 6 маслини без костилки
• 4 хамсии
• 1-2 с.л. олио
• сол
За заливката:
• 2 люти чушки
• 200 г доматено пюре
• 1 щипка смлян кориандър
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме маслините на колелца, а хамсиите наситняваме.
Загряваме мазнината и пържим до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме маслините и рибата и заливаме с яйцата. Намаляваме котлона и пържим 4-5 мин.
Сервираме омлета цял в голяма затоплена чиния, като го разрязваме на порции като торта.
Приготвяме заливката, като разреждаме доматеното пюре с малко вода, прибавяме подправките и наситнените чушлета и разбъркваме добре. Сервираме я отделно.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...