Още рецепти » 06 юли

 06 юли

ЗАКУСКА

Бутерки с колбаси

Прoдукти: 1 пакет готово бутер тесто, 200-300 г меки колбаси, 150 г домашна лютеница.

Нaчин на приготвяне: Разстиламе тестото върху масата и го нарязваме на правоъгълници. Намазваме го отгоре с равномерен пласт лютеница. Нарязваме колбаса на лентички, които разпределяме върху тестото. Завиваме тестените правоъгълници на пурички и ги нареждаме в тавичка. Печем ги до бухване и порозовяване в умерено загрята фурна.


ОБЯД

Пъстра супа с телешки дроб

Продукти за 4 порции: 1 л говежди бульон, 1 корен от магданоз, 1 глава лук, 1 корен пащърнак, 1 парче целина, 1 к.ч. зелен грах, 1 к.ч. ориз, 2-3 с.л. олио, 150 г телешки черен дроб, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на парченца зеленчуковите корени, а лука нарязваме на ситно. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Прибавяме черния дроб, нарязан на много малки късчета, граха и ориза. Задушаваме още 10 мин, заливаме с бульона, посоляваме на вкус и варим 5-6 мин на умерен огън. Поднасяме супата топла, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Гулаш с пилешко месо и зеленчуци

Продукти за 4 порции: 500 г бяло пилешко месо, 400 г домати, 3 глави лук, 200 г гъби, 400 г картофи, 3-4 с.л. олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.ч. сметана, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо на хапки. Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на хапки. Гъбите и картофите също нарязваме на парчета. Нарязваме лука на осминки и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме месото и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме. Наливаме виното, кипваме сместа и варим 5 мин. Прибавяме нарязаните зеленчуци и сметаната. Поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме, захлупваме плътно и задушаваме 1 час на слаб огън.

Двуцветен кекс

Прoдукти: 5 яйца, 150 г захар, 150 г брашно, 1/2 к.ч. олио, 1/2 к.ч. вода, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 2 с.л. какао, пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъците с половината от захарта. Прибавяме малко повече от половината брашно /около 90 г/, половината бакпулвер и ванилията. Разбъркваме много добре. Отделно разбиваме белтъците на сняг с останалата захар. Прибавяме останалото брашно, пресято с другата половина от бакпулвера. Разбъркваме добре. В кексова форма, намазана с масло и поръсена с брашно, изсипваме половината от жълтата смес. С помощта на цедка поръсваме какао. След това изсипваме бялата смес и отново поръсваме с какао. Накрая изсипваме останалата жълта смес и изпичаме кекса в умерена фурна. Поднасяме изпечения кекс обилно поръсен с пудра захар.



ВЕЧЕРЯ

Панирани пилешки гърди

Продукти за 4 порции: 800 г пилешки гърди, 3 яйца, 4 с.л. брашно, 1 к.ч. бира, 1 к.ч. галета, 1 ч.ч. олио, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме месото, разрязваме го по дължина и го оформяме на флейки или пържоли, които овалваме в галетата и брашно. Отделно правим паста от разбитите яйца и брашното. Разреждаме пастата с бира, за да получим пухкава смес, в която топим флейките и ги изпържваме в сгорещената мазнина. По време на пърженето от време на време да обръщаме флейките, за да се покрият с розова коричка.

Десерт без захар

Продукти за 4 порции: 100 г стафиди, 2 ч.ч. прясно мляко, 3 с.л. грис, 1 щипка сол.

Нaчин на приготвяне: Изчистваме и измиваме стафидите. Заливаме ги с млякото и ги оставяме да киснат около 1 час, докато набъбнат, след което слагаме на огъня. Когато млякото възври, сипваме 3 с.л. грис и 1 щипка сол. Варим сместа десетина минути на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. След това отстраняваме от огъня, ароматизираме по желание и разливаме във формички, предварително изплакнати със студена вода. Оставяме крема на студено да стегне. После обръщаме формичките в чинийки за сервиране и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вкусотии с пилешки дреболии

Пилешки дробчета по ловджийски Прoдукти: 900 г дробчета, 150 г брашно, 1 ч.л. черен пипер, 6 с.л. олио, 25 г краве масло, 12 по-големи гъби, 100 г кромид лук, 1-2 счукани скилидки чесън, 2 с.л. ...

Присаждане на калем – основни методи

Ако овошките, които отглеждаме, не ни удовлетворяват, можем да пресадим предпочитания сорт върху друго дърво. Присаждането става с пъпки или резници (калеми). Предимството на присаждането с калем се с...

Плодови вина

Вино от трънки Прoдукти: 3 кг трънки, 3 кг захар, 6 л вода. Нaчин на приготвяне: Избираме добре узрели, силно оцветени трънки, измиваме ги и ги намачкваме. Разтваряме захарта във водата и зали...

Защитете бебето от слънце и студ

В зависимост от ръста главата на възрастния човек заема от 6 до 9% от общата площ на тялото. При бебето тези пропорции се колебаят между 11 и 12%. Точно затова покриващата скалпа му коса има за задача...

Начало