Подправката в свежо състояние се използва за ароматизиране на салати, супи, сосове, маринати, за приготвяне на таратор, кисели краставички, при зеленчукови концентрати и рибни консерви. Използват се л...
Рядко растение, което може да заблуди и най-опитния градинар. Прилича на дървовидна ерика с дребни листенца и дребни цветове през юни. Всъщност се отнася към сем. Картофови, а и цветовете му са тръбес...
Кобеята принадлежи към малката група растения, които се използват за създаването на бързорастяща, но временна жива преграда. През зимата може да оцелее в области с умерен климат, но обикновено растени...
В българската зеленчукова градина това е рядко отглеждан вид, но много любители му обръщат все по-голямо внимание. Патисоните не се отличават с много големи хранителни качества, но имат приятен вкус и...