Кулинарни рецепти » Компот от ябълки

 Компот от ябълки

Начин на приготвяне:

Обелваме3 ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги почистваме от семената. За да не потъмнеят, ги слагаме във вода с лимонтузу (на 1 л вода – 1 ч.л. лимонтузу) или в 2% солен разтвор.

След 1 час измиваме ябълките и ги бланшираме, като ги държим 5-6 мин във вряща вода. Изплакваме ги със студена вода и ги нареждаме в буркани.

Заливаме с горещ захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) и затваряме бурканите. Стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало