07.10.2022 година
1564339898.swf
К
озметика
 2881 |  0 
Жени със стил
Всички се възхищаваме на красавиците от екрана и им завиждаме за свежестта и неустаряващата външност. Тук ще ви разкрием няколко дребни козметични тайни на звездите.

Хайди Клум – краставичка от градина

Не е известно включва ли Хайди Клум в своето обедно меню пресни или мариновани краставички, но никога не се притеснява да ги използва за козметична цел! И в действителност: какво може да бъде по-добро за овлажняване и насищане на кожата с витамини от тънките парченца прясно нарязана краставичка! (Най-добре е прясно откъсната.)

София Лорен - маска от домати

За краставиците казахме, а за доматите съвсем забравихме… А доматите влизат в състава на много овлажняващи, почистващи и подхранващи козметични средства. София Лорен от детството си знае за вълшебните свойства на доматите и често си прави “доматена козметика”. Как? С тампон нанася прясно изцеден доматен сок на лицето и държи 20 минути.

Кейт Бланшет – листенца от роза

Кейт Бланшет става рано и се измива не с обикновена вода, а с такава в която са стояли листенцата от цвета на розите! Това не е сложно: нужно е да се налее в съд изворна вода и да се сложат в нея няколко розови цвята. Цветът на лицето на всички, които се измиват с такава “жива вода”, става за завиждане. И действително има защо!

Кейт Хадсон - ароматно масло за устните

За тези, които ги мързи да си правят ежедневно “розова вода”, се грижат производителите на парфюмерия и козметика. Розовото масло влиза в състава на кремове, лосиони, шампоани и даже пасти за зъби! Разбира се, и в декоративната козметика. За макиажа на устните Кейт Хадсон използва средства, съдържащи омекотяващото и освежаващо розово масло.

Наоми Кембъл - утайката от кафето

Богинята на подиумите Наоми Кембъл много обича кафе! То задължително трябва да бъде силно и прясно сварено. Грижейки се за собственото си тяло, Наоми нищо не хвърля на вятъра: утайката от кафенето тя използва като скраб за тялото! И масажира. Между другото веществата, които се съдържат в кафето, способстват за намаляване на целулита…

Никол Кидман - сладости за мекота

Ванилия, кафе, какао - ароматни и вкусни. Никол Кидман не може да си позволи да изяде една плочка ванилов шоколад, но на ръцете и лицето с удоволствие нанася “кафейно-шоколадово-ванилов” крем. Ако шоколадът е млечен, го разтопявате на водна баня, добавяте пакетче ванилия и 1 ч. л. смляно кафе, загрявате и нанасяте на ръцете и лицето.
08.10.2010 г. / Весела СТЕФАНОВА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022