Градина » Подокарпус

 Подокарпус
Podocarpus

Ако искате да го имате дълго време, трябва да осигурите на подокарпуса неотоплена стая. Това издръжливо растение не се притеснява от въздушните течения и е особено подходящо за студен коридор. Изправените стъбла имат тънки и лъскави листа. Чрез редовно подрязване може да превърнете подокарпуса в компактен храст. Той расте бавно и изисква малко внимание.
В естествената си среда П. макрофилус достига височина 9-12 м, но пир стайни условия – само около 2 м. Сортът за стайно отглeждане е Maki – листата са малки и растението е компактно.

Тайни на успеха

Температура: Хладно – минимална 4°С през зимата.
Светлина: Ярко осветено място; малко слънчева светлина се отразява добре.
Вода: Почвата трябва да е постоянно умерено влажна; през зимата намалете поливането.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, напролет.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото; използвайте стимулатор за вкореняването и осигурете топлина на субстрата.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Как се отглеждат дългите тиквички?

Отглеждането на дългите тиквички по нищо не се различава от грижите, които полагаме за тиквичките за готвене. Почвата трябва да бъде добре обработена и наторена. Засаждат се в средата на април 2-3 сем...

Произведете собствен разсад за лози

Ако искате да размножите асма или лоза от определен сорт, използвайте пръчките за директно засаждане или за да се снабдите с калеми за присаждане. За предпочитане е да го сторите есента, преди големит...

Какво да правим с подранилите обички

Въпреки препоръките обичките (фуксии) да зимуват на хладно и светло място, много хора нямат възможност да им осигурят подобни условия. Те прибират през есента своите цветя в жилищните помещения, къдет...

Щом земята се затопли, идва време за фъстъците

Фъстъчените семена са изключително калорична храна, съчетават мазнини, белтъчини и въглехидрати. Това се среща при малък брой растения. В Европа са пренесени от Азия и затова са наричани Китайски орех...

Начало