07.05.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  2469  |   0  
Зимни грижи за кактусите
Грижите за кактусите, които се култивират в домашни условия, са достатъчно прости и почти еднакви. През зимата най-добрата температура за кактусите е 15-20 градуса, но те без повреда могат да понесат и ниски температури до 10-12 градуса. През зимата всички кактусови се нуждаят от надеждна защита. За разлика от лятото, когато те се нуждаят от обилно поливане, през зимата кактусите се поливат през 10 дни. Кактусите с големи листа се поливат по-често, отколкото тези, чиито листа са видоизменени иглички.
За пресаждането на кактусите е най-добре да вземете тънкостенни глинени саксии без глазура. Размерът на саксията трябва да съответства на кореновата система на растението. За тази операция ще трябва да се подготвите през пролетта. Това съвпада с началото на растежа на кактусите. Младите растения се пресаждат ежегодно, а по-възрастните от 3-4 години, през две.
При пресаждането корените се посипват с дървени въглища, като се премахват загнилите или болни части. След това се подготвяте за засаждането. На дъното на саксията се прави дренаж от дребни камъчета. След това отгоре насипвате малко почва и засаждате кактуса с добре изправени корени в центъра на саксията, равномерно, от всички страни я запълвате с почва и леко трамбовате с дървена пръчица. Три дни след пресаждането не поливайте и дръжте под стъклен буркан без достъп на въздух.
01.01.2017 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021