Г. робуста е единственият отглеждан вид. Ефектът от силно нарязаните папратовидни листа изчезва с годините. След като достигне 60-90 см височина, се изхвърля или се намалява височината й.
Гревилеята ще реши проблема ви, ако ви трябва подобно растение за хладно и добре осветено място. Лесно се отглежда от семе и още през първия сезон ще достигне 30 см височина, а след 4-5 години – и тавана.
Тайни на успеха
Температура: Хладно или умерено топло – минимална 7°С през зимата.
Светлина: Ярко осветено място ,но засенчвайте от обедното лятно слънце.
Вода: Поливайте обилно от пролетта до есента, а през зимата – оскъдно.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Напролет, всяка година.
Размножаване: Засейте семена през пролетта или лятото.
Листното торене е практика, която се прилага по време на вегетацията на зеленчуковите, овощните култури, цветните култури и лозята. То цели да се внесат допълнителни хранителни вещества в лесно достъ...
За ранно производство на готварски тиквички трябва да подготвите култивационните съоръжения. Този начин на отглеждане е широко разпространен в България. Това позволява да се удължи периодът на консума...
Алпийската ягода е получила широко разпространение сред любителите градинари. Тя плодоноси без прекъсване или на вълни от края на юни до първите студове. Ягодите макар и дребни, са много ароматни и сл...
Причинителят на болестта кила (гуша) е патогенна гъба, която се развива в почва с кисела реакция. Особено чувствително е китайското зеле. По корените се развиват тумори. Отначало са бели, по-късно пож...