Почвата под плодните дръвчета в градината е най-добре да се поддържа във вид на черна угар. За тази цел през есента или пролетта под всяко дръвче трябва да се внасят органични и минерални торове (азотните само през пролетта), а почвата около ствола или в диаметър 1.5-2 м около него да се прекопава.
Плевелите се изкопават на ръка или с роторен култиватор, като се оставят на мястото, докато изсъхнат, след това се закопават в почвата. Главното е да не позволите плевелите да се развиват. Ако почвата под дръвчетата е мулчирана с торф или друг материал, плевелите лесно могат да се унищожат с гребло.
Разрохкването на почвата помага при унищожаването на миши ходове, на личинки на различни вредители на плодовите растения.
Прихващането, развитието, плододаването и дълголетието на овощните дървета до голяма степен зависи от качеството на посадъчния материал. В лицензираните и контролирани от съответните органи овощни раз...
Зеленчуците са група култури, които се отличават с голямо видово и сортово разнообразие, имат различен по продължителност вегетационен период (от 50 до 150 дни), отглеждат се при 2 или 3 производства ...
Аронията се размножава чрез семена, зелени и зрели резници, коренови издънки, присаждане, разделяне на храсти и отводи. В практиката най-често се използва семенното размножаване и вкореняване на зелен...
Пиперът е взискателна култура. Той е топлолюбиво и светлолюбиво растение. Оптималната температура за развитието му е 25-30°С. При 0.3 до 0.5°С растенията загиват. Изисква и изобилна слънчева светлина...