Когато е цъфнал, този храст не впечатлява – лисата му са груби и набръчкани, стъблата – бодливи. Но през лятото е много ефектен – овалните съцветия променят баграта си от бледожълта до червена с развитието на мъничките цветчета. Пазете го от оранжерийната белокрилка. След прецъфтяване отрязвайте част от стъблата и на всеки 2-3 години отглеждайте нови екземпляри.
Л. камара е единственият вид, който се отглежда при стайни условия. Обикновено се поддържа с размери 30-60 см. цъфти от пролетта до края на лятото.
Тайни на успеха
Температура: Умерено топло – минимална 13°С през зимата.
Светлина: Възможно най-много, но предпазвайте от лятно обедно слънце.
Вода: Поливайте редовно от пролетта до есента, а през зимата – оскъдно.
Влажност на въздуха: От време на време пулвуризирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, през пролетта.
Размножаване: Засейте семена през пролетта; чрез стъблени резници по всяко време на годината.
Той се храни с цветовете на много растетия предимно овощни видове – ягоди, череши, ябълки, круши, кайсии, праскови и т. н. Не прощава на зелето и другите кръстоцветни растения, може да се види как уни...
Необходимо е просто да го засадите на няколко пъти през септември, че и през октомври. За целта може да ви послужат по дребни глави лук или едри, но по ваша преценка негодни за съхранение или бърза уп...
При всяко живо същество, включително и при човека, продължителността на живота е свързана преди всичко с биологическите особености на вида. Невинаги обаче животът продължава според наследствените зало...
От плодовите вина най-разпространено е ябълковото вино. В по-големи количества то се произвежда в северните райони на Европа и по-специално в северната част на Германия, Полша, Естония и др., където е...