Сега е най-подходящото време за разсаждането на разсадите и разделянето на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо.
Преди да пристъпите към засаждането, трябва внимателно да подготвите почвата. Пространството между културните растения бързо се покрива с плевели. Всички те трябва да се почистят заедно с корените, иначе скоро ще завземат нови територии. Не се ограничавайте само до изкопаването на корена, а внимателно почистете по-голяма територия с лопатка, като се стараете да не засегнете корените на съседните растения.
В лехите, където сте оставили място за нови цветя, трябва да се придвижвате с по-голямо внимание, за да не стъпчете съществуващите вече растения. На по-големите терени достигането на определени места е доста по-сложно. Това може да се разреши много лесно, като сложите плочки в лехите. Те ще облекчат грижите ви за растенията и засаждането на новите. Дори и ако след това тези приспособления не са ви нужни, можете да поставите на тях красиви саксиени цветя, които ще добавят пищност в бордюрите.
Голямо значение за прихващането на разсада има дълбочината на засаждане: корените трябва да са в почвата, а стъблата с листата – над повърхността. Постарайте се да засаждате растенията на същата дълбочина, на каквато са били в разсадната леха.
След като приберете ранните картофи, краставици, тиквички, на освободените до края на юли площи, може да си засеете спанак за есента. Мястото почистете от растителните остатъци, прекопайте с права лоп...
В сравнение с останалите овошки крушите се преоблагородяват най-лесно. Когато човек не е доволен от плодовете, които ражда неговото дърво, много лесно може да смени сорта с друг. Операцията ще е усп...
Софората (Sophora japonica) представлява дърво високо до 25 м. То има гъста, широко кълбовидна корона, съставена от многобройни разклонения. Стъблото на старите дървета е покрито с тъмносива, дълбо...
Овесеният корен (Tragopogon porrifolius) е вкусен зеленчук. Кореноплодите му се използват като подправка на супи и ястия, както и като самостоятелни предястия. От свежите листа пък напролет се правят ...