Градина » Цветният разсад отива в градината

 Цветният разсад отива в градината

Сега е най-подходящото време за разсаждането на разсадите и разделянето на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо.
Преди да пристъпите към засаждането, трябва внимателно да подготвите почвата. Пространството между културните растения бързо се покрива с плевели. Всички те трябва да се почистят заедно с корените, иначе скоро ще завземат нови територии. Не се ограничавайте само до изкопаването на корена, а внимателно почистете по-голяма територия с лопатка, като се стараете да не засегнете корените на съседните растения.
В лехите, където сте оставили място за нови цветя, трябва да се придвижвате с по-голямо внимание, за да не стъпчете съществуващите вече растения. На по-големите терени достигането на определени места е доста по-сложно. Това може да се разреши много лесно, като сложите плочки в лехите. Те ще облекчат грижите ви за растенията и засаждането на новите. Дори и ако след това тези приспособления не са ви нужни, можете да поставите на тях красиви саксиени цветя, които ще добавят пищност в бордюрите.
Голямо значение за прихващането на разсада има дълбочината на засаждане: корените трябва да са в почвата, а стъблата с листата – над повърхността. Постарайте се да засаждате растенията на същата дълбочина, на каквато са били в разсадната леха.

Автор: Тонка Маринова

Представяме Ви:

С какво е различно английското мушкато

Мушкатото от семейство Здравецови (Geraniaceae) произхожда от Южна Африка. Името му идва от гръцката дума pelagros, която означава щъркел, и е свързано с формата на плодовете. Родът включва около 280 ...

Тютюн замества отровните препарати

Тютюнът е един от надеждните помощници в биологичната растителна защита за градинарите, защото може се използва като заместител на химични препарати. Той съдържа никотин, който е силна отрова. В расти...

Събудете за живот дамското сърце

Дицентрата е необикновено изящно растение, известно в културата от началото на XIX век. Французите го наричат сърцето на Жанет, немците – цвете на сърцето, в Русия е известно като разбито сърце, а у н...

Как се прави ракия от вкиснало вино

Ако съхранявате вино и през летните месеци, може да усетите в него лека кисела жилка. Условията да започне оцетно-кисела ферментация във виното са няколко. Съхранението му в непълна бъчва създава конт...

Начало