Най-често от зеления фасул се правят консерви в буркани. Но понякога се оказва, че нещо не е както трябва и зимнината вместо в тенджерата отива в боклука. Фризерът е другият по-удобен начин за съхранение на зелените бобове, ако, разбира се, има място и за тях в ледения шкаф. Малцина обаче знаят, че може да си изсушат зелен фасул и да го имат без проблем цяла зима.
Млади бобове се измиват, без да се чистят от дръжките и връхчетата. Попарват се за 1 минута във вряща подсолена вода. После се измиват със студена вода. Нанизват се на конец и се сушат на проветриво място. Добре изсушеният зелен фасул се прибира в сандъче или платнена торбичка и се оставя в сухо помещение. Преди употреба се накисва за 4 часа в хладка вода.
Родът на немезиите начислява около 50 вида, разпространени в Южна Африка. Това са едногодишни и многогодишни тревисти растения или полухрасти. Стъблата им са изправени, разклонени, с около 30-60 см ви...
Има различни начини за съхранение на грозде в прясно състояние. Наша отдавнашна практика е съхранението на свисла. Прави се, като гроздовете се отрязват с част от пръчките, навързват се и се окачват д...
• На тежките почви и в ниските места лехите трябва да се разположат от север на юг. В този случай растенията по обед ще получават максимално количество слънчеви лъчи, които ще проникват между редовете...
Ако си засеете целина в началото на февруари в топъл парник, ще имате готов зеленчук през лятото – юли-август. Трябва да знаете, че семената никнат много бавно. За да се ускори поникването, може да ги...