Диетични рецепти » Чернодробни заболявания » Чернодробни заболявания

Чернодробни заболявания:

Спагети с кайма

Продукти: (за 4 порции) • 400 г спагети • 200 г свинска кайма • 2-3 домата • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме спагетите в подсолена вода и отцеждаме. Задушаваме каймата в сгорещената мазнина, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляв...

Супа от овесени ядки

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. овесени ядки • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 к.ч прясно мляко • 2-3 с.л. олио • 1 яйце • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги варим в 1 л подсолена вода. ...

Супа от праз

Продукти: (за 4 порции) • 2 стръка праз • 2-3 картофа • 2 с.л. брашно • 2 с.л. зехтин или олио • сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в сгорещеното олио. Поръсваме леко пре...

Супа с алабаш

Продукти: (за 4 порции) • 1 алабаш • 1 ч.ч. прясно мляко • 4 с.л. брашно • 3 с.л. олио • индийско орехче • сол Начин на приготвяне: Нарязваме алабаша на кубчета и го пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Щом омекне застройваме супата с размитото в горещото ...

Супа с телешко месо

Продукти: (за 4 порции) • 300 г телешко месо • 2 моркова • 1 магданозен корен • 1 парче целина • 150 г фиде • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на ситно. Нарязваме месото на хапки и го варим в 1 л подсолена вода. Що...

Супа с яйчна застройка

Продукти: (за 4 порции) • 2 моркова • 2 корена магданоз • 1 парче целина • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 2 с.л. зехтин или олио • 2 стръка зелен лук • сол Начин на приготвяне: Запържваме брашното в сгорещеното олио, прибавяме разбитото яйце и бъркаме, док...

Телешка супа с грис

Продукти: (за 4 порции) • 300 г телешко месо • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 2 яйца • 1 ч.ч. грис • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го варим в подсолена вода заедно с нарязаните на кубчета зеленчуци. ...

Телешки пастет

Продукти: • 300 г телешко месо • 150 мл прясно мляко • 2 с.л.брашно • 60 г маргарин • 1-2 стръка зелен лук • кимион, сол Начин на приготвяне: Натриваме месото с кимион и сол, слагаме го в съд с малко вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне напълн...

Телешко с грах

Продукти: (за 4 порции) • 400 г телешко месо • 200 г зелен грах • 4 с.л. брашно • 2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на тънки ивички, които запържваме в сух тиган. Добавяме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. ...

Телешко шпиковано

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко месо • 1-2 моркова • 1 парче алабаш • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Почистваме морковите и алабаш и ги нарязваме на ивички. Правим разрези в парчето месо и го шпиковаме с част от ...

Хайвер от топено сирене

Продукти: • 400 г топено сирене • 3-4 с.л. прясно мляко • 20 г маргарин • 2-3 стръка зелен лук • сол Начин на приготвяне: Разбиваме сиренето с маргарина, сипваме млякото, посоляваме и продължаваме да бием, докато се образува пяна. Накрая прибавяме ситно на...

Хайвер от шунка

Продукти: • 300 г шунка • 1 твърдо сварено яйце • 80 г маргарин • магданоз, сол Начин на приготвяне: Прекарваме шунката през месомелачка и я смесваме с маргарина. Прибавяме ситно нарязаното яйце, посоляваме и разбъркваме. Накрая поръсваме 1 с.л. ситно наряза...

Шарлота с ябълки и извара

Продукти: • 400 г сух бял хляб /нарязан на филийки/ • 2 ч.ч. прясно мляко • 300 г мека извара • 3-4 ябълки • 100 г захар • 1 жълтък • 60 мл олио • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на тънки филийки и ги накисваме в млякото...

Юфка с извара

Продукти: (за 4 порции) • 400 г юфка • 400 г мека извара • 150 г захар • 3 яйца • 300 г ябълки • сол Начин на приготвяне: Сваряваме юфката в подсолена вода и отцеждаме. Разбъркваме изварата със захарта и яйцата. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ...

Ябълки с крем

Продукти: (за 4 порции) • 4 ябълки • 40 г захар • 40 г конфитюр от ягоди • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 пакетче готова смес за пудинг /или за крем карамел/ • 1 ванилия Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, разрязваме ги наполовина, отстраняваме сърцевината ...

назад
Начало