Кулинарни рецепти » Шипкова медовина

 Шипкова медовина

Продукти: (за 1 чаша)

• 30 г шипково брашно
• 100 г къпини
• 3 жълтъка
• 20 г сметана
• 50 г мед
• 30 г лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците на гладък крем с меда и със сметаната. Прибавяме шипковото брашно, размито на рядка каша, намачканите къпини и смлените лешници. Добавяме 100 мл вода. Разбъркваме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало