За хубава коса надникнете в кухнята
Омръзнало ви е да пробвате все нови и нови шампоани, маски, балсами? Нормална реакция, казва прочутият френски коафьор Жак Десанж и ни съветва, поне от време на време, да се възползваме от продуктите, които винаги са на наше разположение.
Червено вино
Премахва зеленикавия оттенък, който добива светлата коса след къпане в басейн или при миене със силно хлорирана вода. Виното се нанася преди измиване, после се процедира по класическия начин, включващ шампоан + балсам.
Лимон
Изсветлява косата на блондинките, особено ако те постоят поне половин час на слънце, след като намажат главите си с лимонов сок.
Чай
Придава обем. Чаят, който непременно трябва да е силен, се втрива в корените на косата, стига тя да не е много светла.
Яйце
Замества шампоана, има подхранващи и регенериращи свойства. Разбийте два жълтъка в чаша топла вода и измийте косата си с тях, после я изплакнете с голямо количество вода.
Желатин
Косата ви ще изглежда по-гъста, ако към шампоана, който използвате, добавите супена лъжица желатин.
Кисело мляко
Нанесете го вместо маска върху току-що измитата си коса. Дръжте 20 минути, след това изплакнете добре.
Мед
Добавен към шампоана в съотношение 1:3, той предотвратява прекомерното изсушаване на косъма.
Кафе
Ако силно черно кафе се нанесе за половин час върху суха черна или тъмнокестенява коса, тя ще добие невероятен блясък и мекота, след като се измие.
Черен хляб
Залейте дебела филия ръжен хляб с гореща вода, изчакайте малко и намачкайте на кашица. Ще получите ефикасно средство „2 в 1"- сместа ще ви подейства и като шампоан, и като маска.
Автор: Татяна Стоянова