Още рецепти » Темата

Още рецепти:

Вкусотии с кестени

Vkusotii-s-kesteni

Супа от кестени Прoдукти: 600-700 г кестени, 1 парче целина, 3 с.л. брашно, 60 г краве масло, 70-80 г сметана, 2 жълтъка, 2 ч.ч. пилешки бульон, сол. Нaчин на приготвяне: Почистваме кестените от кората и ги пускаме в кипяща вода за 5-6 мин. След това обелваме кафявата кожи...

Вкусотии с кускус

Vkusotii-s-kuskus

Доматена супа с кускус Прoдукти: 500 г домати, 2 с.л. брашно, 2 с.л. кускус, 3-4 с.л. краве масло, 1 ч.ч. горещо мляко, 1 к.ч. настърган кашкавал, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с 4 ч.ч. гореща вода и оста...

Вкусотии с мозък

Vkusotii-s-mozak

Супа от телешки мозък Продукти за 5-6 порции: 1 телешки мозък, 2-3 моркова, половин глава целина, 4-5 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, лимонов сок, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме на едро магданозените корени, морковите и целината и ги с...

Вкусотии с пилешки дреболии

Vkusotii-s-pileshki-drebolii

Пилешки дробчета по ловджийски Прoдукти: 900 г дробчета, 150 г брашно, 1 ч.л. черен пипер, 6 с.л. олио, 25 г краве масло, 12 по-големи гъби, 100 г кромид лук, 1-2 счукани скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 125 мл сухо бяло вино, ½ ч.л. семе от копър, 1 голям червен дом...

Вкусотии с тиква

Vkusotii-s-tikva

Грахова супа с тиква Прoдукти: 1 ч. ч. грах, 2 средни картофа, 300 г тиква, 1 глава лук, ситно нарязана мента, смлян черен пипер, 1/4 ч. л. червен пипер, сол Нaчин на приготвяне: В тенджера сваряваме ситно нарязания лук, картофите и тиквата, нарязани на парченца и граха, д...

Вкусотии със скариди

Vkusotii-sas-skaridi

Пикантни скариди Прoдукти: 400 г скариди, 30 г краве масло, 1 с.л. олио, 2-3 скилидки чесън, 2 люти чушки, 1 с.л. лимонов сок, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме чесъна на ситно, а лютите чушлета – по-едро. Сипваме ги в сгорещена смес от олиото и маслото, прибавяме лимоно...

Време е за кетчуп

Vreme-e-za-ketchup-

Балкански кетчуп Прoдукти: 10 кг домати, 1,5 ч.ч. захар, 1 пълна к.ч. сол, 1 непълна к.ч. оцет, 1 с.л. лимонова киселина, 1 с.л. смлян кимион, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. канела, 3 щипки риган, 3 щипки самардала, 3 щипки копър Нaчин на приготвяне: Наст...

Гарнирани пити (пици)

Garnirani-piti-pici-

Пица “Маргарита” Прoдукти: 500 г готово тесто, 360 г домати, 2 скилидки чесън, 12 листенца пресен босилек, 180 г сирене “Моцарела”, 120 мл зехтин, захар, черен пипер, сол Нaчин на приготвяне: Загряваме зехтина и леко задушаваме нарязания на люспи чесън. Прибавяме настъ...

Гозби в глинен гювеч

Gozbi-v-glinen-gyuvech

Безмесен чомлек в гърне Продукти за 4 порции: 1 кг дребни лукчета, 50 г чесън, 1 с.л. брашно, 150 г домати, половин к.ч. червено вино, 150 г лук, 1 к.ч. олио, червен пипер, чубрица, дафинов лист, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и го запър...

Гозби с леща

Gozbi-s-lesta

Леща по манастирски Прoдукти: 1 ч.ч. леща, 1 стрък праз, 2 моркова, 1 малка глава целина, 1 червен домат, 1 глава чесън, 2-3 с.л. олио, суха чубрица, магданоз, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: Заливаме лещата със студена вода и варим на умерен огън заедно с нарязания на си...

Гозби с маслини

Gozbi-s-maslini

Манастирска яхния с маслини Продукти за 4 порции: 80 г маслини, 80 г лук, 250 г картофи, 60 г моркови, 40 г целина, 200 г дребни лукчета /арпаджик/, 150 г пресни гъби, 50 г ориз, 120 г домати, 80 мл олио, 10-12 зърна черен зърна черен пипер, магданоз, сол. Нaчин на приго...

Гозби с пресен лук

Gozbi-s-presen-luk

Супа от зелен лук Прoдукти: 2 връзки зелен лук, 1-2 с.л. ориз, 1 яйце, 4 с.л. олио, 1 к.ч. кисело мляко, 1-2 сухи люти чушлета, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на парченца по 1-2 см и го задушаваме на слаб огън в олиото и малко вода. Щом поомекне, приба...

Гозби с пресни картофи

Gozbi-s-presni-kartofi

Кюфтета от чушки, моркови и картофи Продукти за 4 порции: 500 г чушки, 3-4 моркова, 2-3 пресни картофа, 3 с.л. кисело мляко, 3-4 с.л. брашно, 100 г кашкавал, 4 яйца, 1/2 връзка магданоз, сол, галета за овалване, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Изпичаме чушките и г...

Гозби със скумрия

Gozbi-sas-skumriya

Скумрия с плънка Продукти за 2 порции: 400 г филе от скумрия, 1 ч.л. черен пипер, 2 твърдо сварени яйца, 1 малка глава лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 к.ч. брашно, 1 белтък, 1 к.ч. олио, 1 с.л. разтопено краве масло, сол. Нaчин на приготвяне: Разделяме филето на п...

ДОМАШНИ ЛЮТЕНИЦИ

DOMAShNI-LYuTENICI

Гръцка лютеница Прoдукти: 12 кг червени чушки, 3 кг моркови, 1 л олио, 2 буркана доматено пюре, 3 глави кромид лук, 1 глава счукан чесън, 1-2 ч.ч. захар, подправки, сол. Нaчин на приготвяне: Прекарваме през месомелачка изпечените и обелени чушки. Сваряваме морковите и лука...

Да направим КЕБАП

Da-napravim-KEBAP

Винен кебап с гъби Продукти за 5 порции: 750 г свинско филе, 1 к.ч. олио, 3 глави лук, 200 г гъби, 3-4 домата, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. бяло вино, половин лимон, 10-12 зърна черен пипер, суха чубрица, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в с...

Да направим качамак

Da-napravim-kachamak

Качамак по селски Прoдукти: 1 кг царевично брашно, 3 л вода, сол, 3 ч.ч. сирене, 200 г масло, 100 г сланина. Нaчин на приготвяне: Във вряща вода слагаме солта и изсипваме наведнъж брашното, като в средата с помощта на точилка правим дупка, през която излиза парата. Бъркаме...

Да направим огретен

Da-napravim-ogreten

Огретен от картофи Прoдукти: 1200 г картофи, 120 г кашкавал, сол, черен пипер, магданоз, 1/2 ч. ч. олио, 3 яйца, 3 с. л. брашно, 1 1/2 ч. ч. прясно мляко. Нaчин на приготвяне: Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. В намазана с олио тава изсипваме...

Да направим попска яхния

Da-napravim-popska-yahniya

Говеждо попска яхния Прoдукти: 800-900 г говеждо месо, 1 к.ч. разтопена свинска мас, 1 кг малки лукчета /арпаджик/, 1 глава чесън, 1/2 к.ч. бяло вино, 1 ч.л. доматено пюре,1 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, кимион, дафинов лист, бахар, сол. Нaчин на приготвяне: Обез...

Да направим пудинг

Da-napravim-puding

СОЛЕНИ Пудинг с кашкавал Прoдукти: 500 г кашкавал, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 4 с.л.брашно, сол. Нaчин на приготвяне: Размиваме млякото в брашното и сваряваме сместа на умерен огън. Когато поизстине, прибавяме към нея разбитите жълтъци и настъргания кашкавал. Посоля...

Да направим ризото

Da-napravim-rizoto

Ризото класико Прoдукти: 1 1/2 ч.ч. ориз, 30 г краве масло, 2 с.л. олио, 200 г кашкавал, 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон, 1 с.л. доматено пюре, настъргана кора от лимон, черен пипер, индийско орехче, сол. Нaчин на приготвяне: Запържваме ориза в сгорещеното олио до златист цвят....

Да направим шницел

Da-napravim-shnicel

Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не трябва да са много тънки/, начукваме ги добре и ги овалваме в брашно. Потапяме в яй...

Да приготвим лазаня

Da-prigotvim-lazanya

Лазаня болонезе Прoдукти: 200 г кори за лазаня, 2-3 скилидки чесън, 1 глава лук, 2 моркова, 1 парче целина, 60 г сланина, 2 с.л. зехтин, 150 г кайма, 50 мл червено вино, 250 г настъргани домати, 40 г краве масло, 500 мл прясно мляко, 40 г брашно, 40 г настърган кашкавал, 1 щ...

Да сготвим каша

Da-sgotvim-kasha

Брашняна каша с чесън Продукти за 4 порции: 4-5 с.л. разтопено краве масло, 1 к.ч. брашно, 6-7 скилидки чесън, 2 ч.л. олио, сол. Нaчин на приготвяне: Препичаме брашното в сух тиган и след това го запържваме в разтопеното масло, докато порозовее. Наливаме толкова топла ...

назаднапред
Начало