Още рецепти » 07 март

 07 март

ЗАКУСКА

Панирани палачинки

Прoдукти: 3 цели яйца, 3 жълтъка, 1 ч.ч. брашно, 1 щипка сол, 2 ч.ч. прясно мляко, сирене или конфитюр за пълнеж, галета или брашно за паниране, 1-2 яйца, олио за пържене, сироп.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме целите яйца и жълтъците и постепенно прибавяме брашното, 1 щипка сол и накрая прясното мляко - трябва да получим смес като гъста боза. Изпържваме палачинките и ги напълваме с плънка по желание. Навиваме пълната палачинка на руло и я разрязваме напречно на две или на колелца по 2 см ширина. Всяко парче палачинка овалваме в галета или брашно, след това топваме в разбито яйце и изпържваме. Поднасяме панираните палачинки, залети със сироп.

ОБЯД

Бързо консоме

Прoдукти: 500 г телешко месо, 1 стрък праз, 1 морков, 1 парче целина, 2 л. вода, 1 глава лук, 2 карамфила, 5-6 зърна черен пипер, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Прекарваме месото през месомелачка и го слагаме в тенджера заедно с бялата част на праза, моркова, целината и ситно нарязания магданоз. Заливаме с водата и бъркаме с дървена лъжица. Оставяме го да заври, без да спираме да бъркаме. Щом кипне, отстраняваме от огъня и добавяме лука със забодените по него карамфилчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим до пълното омекване на продуктите. Щом бульонът е готов, прецеждаме и оставяме да се утаи.

Ловджийска яхния

Продукти за 5 порции: 500 г месо, 200 г пушена сланина или пушени гърди, 200 г наденица, 4 глави лук, 2 моркова, няколко гъби, 3-4 домата, 2 ч.л. доматено пюре, 1 люта чушка, 2 с.л. брашно, магданоз, сол, няколко капки коняк, черен пипер.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме половината от сланината на дребно и леко я запържваме. В отделна мазнина запържваме леко месото и наденицата, нарязани на порции. В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и моркови. Поръсваме с брашно и разбъркваме с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Прибавяме месото и загрятата сланина. Заливаме ястието с вода или бульон и варим на тих огън. Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните гъби и домати, лутата чушка и останалата част от сланината, нарязана на парченца. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и слагаме във фурната за около 20 минути. Нкрая поръсваме с коняка и ситно нарязания магданоз и се поднасяме.

Бързи малинови петифури

Прoдукти: 2 готови правоъгълни пандишпанови блата, 300 мл течна сладка сметана, 1 бурканче малиново сладко, 1 ч.ч. сок от малинов компот, 1 бял шоколад, желирани малини за украса

Нaчин на приготвяне: Разбиваме сметаната на твърд сняг. Малиновото сладко загряваме леко на котлона. Слагаме единия блат в подходящ съд и го напръскваме с малиновия компот. Намазваме отгоре малиновото сладко, а върху него разпределяме половината от сметаната. Покриваме с втория блат и напръскваме с компот. Намазваме и него със сладко и покриваме от всички страни със останалата сметана. Настъргваме шоколад и украсяваме сладкиша. Нарязваме го на малки правоъгълници или квадрати. Всяко парче украсяваме с желирана малинка.

ВЕЧЕРЯ

Медальони със свинско месо и гъби

Прoдукти: 700 г крехко свинско месо, 250 г гъби, 200 г хляб, 2 яйца, 40 г брашно, 100 мл олио, краве масло,сол, черен пипер, чубрица.

Нaчин на приготвяне: Почистваме гъбите, нарязваме ги на едро и ги изпържваме в маслото. Нарязваме месото, начукваме и го овкусяваме с черен пипер, чубрица и сол. Потапяме го първо в разбитите яйца, а след това - в брашното. Изпържваме го в сгорещено олио. Панираме нарязаните филийки хляб, като ги потапяме в яйцата и ги изпържваме в масло. Сервираме месото и гъбите върху панираните филийки.

Парфе за влюбени

Продукти за 2 порции: 1с.л. мед, 3с.л. бяло вино, 2ч.л. ром, 1ч.л. кора от лимон, сок от 1 лимон, 150мл бита сметана, 2ч.л. нарязани печени лешници или бадеми.

Нaчин на приготвяне: Смесваме първите пет съставки и ги оставяме да престоят покрити с капак една нощ. На следващият ден прибавяме сметаната и разбиваме, докато не получим пухкава смес. Разделяме парфето в две високи стъклени чаши (за шампанско) и поръсваме с ядките. Сервираме охладено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Енергиите в нашия дом

Жилището, стига да знаем какво и как да гледаме, разкрива доста неща за своя притежател и дори интериорът му да е поверен на специалист, по цветовете, материите, подредбата на стаите, сюжета на картин...

Време е за бебе!

Американските учени са установили идеалната възраст за раждане на първото дете – 34 години. Според тях именно тогава бъдещата майка постига оптималния баланс между физическото състояние и материалното...

Събирайте здраве от морето

Шумът на вълните, писъкът на чайките, мирисът на водорасли и риба, нежният морския бриз – това са нещата, за които си мечтаем всяко лято. Но освен да почиваме на морето, можем да използваме природните...

Избрано от китайската кухня

Печени ребра по китайски Прoдукти: 1.4 кг предни свински ребра, 1 щипка зелен китайски чай, 500 мл кипяща вода, 50 мл соев сос, 4 скилидки чесън, 3 зърна карамфил, 1 зърно анасон, 40 г захар, 40 ...

Начало